Skip to main content

POEP=GOUD!

WAAROM? OMDAT ER UIT ONS POEP EN PIES ALLERLEI NIEUWE GRONDSTOFFEN ZIJN TE HALEN!

Wil jouw klas ook lid worden van een online genootschap van specialisten, bioplastic maken, alles weten over elektriciteit en biogas uit poep en plas, op excursie naar de zuivering en dé poepfabriek van de toekomst bouwen? Bedenk slimme, creatieve en duurzame oplossingen voor het verwerken van afvalwater.

Het programma is gratis te boeken, maar er is beperkt ruimte beschikbaar. Iets voor jouw school of de school van je zoon of dochter, kleinkind, buurmeisje, enz? Groep 6, 7, 8 van de bassischool, maar ook klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs kunnen zich nu aanmelden.

Het onderzoekavontuur dePoepfabriek.nl heeft zowel de Waterinnovatie Juryprijs "Ruimte voor innovatie' als de Publieksprijs gewonnen. De jury roemde deze "nieuwe manier om burgers te betrekken bij de verschillende taken van een waterschap" en was "enthousiast over de wijze waarop via spel, nieuwe media, onderwijs en bezoek aan de waterzuivering wordt gecombineerd en kennis wordt overgedragen. Via de jeugd groeit ook de bekendheid bij de ouders.

De poepfabriek.nl is ontwikkeld in opdracht van en in samenwerking met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en PWN waterleidingbedrijf Noord-Holland.

WI label winnaar